Zabava in prosti čas

Poznaš mladinski hotel Ajdovščina?

18. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Za vse, ki še niste seznanjeni z aktivnostmi Mladinskega kulturnega centra in hotela Ajdovščina: nahajajo se v območju Pal v Šturjah v Ajdovščini. Mladinski center in hostel je umeščen v Športni park Pale in ima v svoji neposredni bližini pot k izviru Hublja in učno pot ob Hublju, dopušča velike možnosti interaktivnega bivanja. Kot pove arhitekt Janko Rožič, objekt mladinskega centra in hotela nosi svojo posebnost v svoji preprostosti in značilnostih stare Vipavske hiše, ki se v svojih ključnih smereh odpira svetlobi in omogoča še prijetnejše in kvalitetnejše bivanje gostov. Iz vidika lokacije so zanimivi za potrebe kolesarjev, pohodnikov, drugih športnikov, posameznikov in ciljnih skupin, ki za bivanje najamejo konferenčne dvorane in druge prostore mladinskega hotela. Bivanje mladih beležijo tudi v okviru mladinskih taborov in evropskih izmenjav.

Tudi v letu 2019 v Mladinskem hotelu Ajdovščina beležijo uspešno turistično leto, s 5% povečanjem nočitev. O tem sporoča tako 3822 nočitev 1835 gostov, 561 domačih in 1274 tujih, ki se iz različnih potreb in namenov vračajo v Vipavsko dolino, v mladinski hotel. Največje število gostov beležijo iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Velike Britanije, Nemčije, Češke. Potrebe bivanja pa zadovoljijo tudi posameznikom in manjšim skupinam širom sveta. Največje število gostov je bilo v letu 2019 v starosti od 18 do 27 let, kar je tudi značilnost mladinskih hotelov zaradi nižje cene nočitev.

Pozitiven rezultat pripisujejo tako povezovanju z njihovo matično enoto Zavodom za šport Ajdovščina, ki sodeluje z njimi v smislu polnjenja kapacitet s športnimi klubi iz različnih dežel, drugih poslovnih sodelovanj iz lokalne skupnosti, kot tudi omogočanju kvalitete bivanja, za katero skrbi uigrana in fleksibilna ekipa Mladinskega kulturnega centra in hotela Ajdovščina.

V leto 2020 so vstopili z velikimi pričakovanji glede na že zapolnjenimi kapacitete, ki sledijo v prihajajočih mesecih.

Vir in foto: Zavod za šport Ajdovščina – Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina