Zaposlovanje

Predstavitev programa Mladi v praksi v Celju

29. 7. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center vse mlade iskalce zaposlitve vabi na predstavitev programa MVP – Mladi v praksi , ki je namenjen mladim brezposelnim na območju Savinjske, Posavske in Jugovzhodne Slovenije. Predstavitev bo potekala 13. avgusta, ob 11.00 uri, v dvorani Celjskega mladinskega centra.

Konzorcijski partnerji Mladinski center Krško, Celjski mladinski center in Mladinski center BIT Črnomelj so bili uspešni na letošnjem razpisu Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost. Njegov ključni namen je opolnomočiti mlade, da postanejo najboljše verzije samih sebe. Preko osebnega stika z delodajalci, mreženja ter inovativnih vsebin in pristopov, bodo udeleženci usposabljanj spoznavali sebe in svoje kompetence ter se opremili z znanji za učinkovito nastopanje na trgu dela s ciljem zaposliti se.

V usposabljanje želijo vključiti kar 40 mladih, ki bodo na dan vključitve v projekt stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni ter prihajajo iz statističnih regij: Savinjska, Posavska in Jugovzhodna Slovenija.

Projekt bo sestavljen iz dveh sklopov. Prvi sklop usposabljan »Spoznavam se« je sestavljen iz delavnice nevrolingvističnega programiranja, javnega nastopanja in kreativnega pisanja, drugi sklop »Predstavim se«, pa je sestavljen iz delavnic računalniškega opismenjevanja, uporabe družabnih omrežij v marketinškem komuniciranju, priprave predstavitvenega videa in preizkusa skozi mladinsko delo.

Za več informacij o samem projektu pa lahko kontaktirate programsko vodjo Celjskega mladinskega centra, Sento Jevšenak (senta.jevsenak@mc-celje.si).

Projekt MVP – Mladi v praksi je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Republike Slovenije.
Vir in foto: Celjski mladinski center