Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo

Pridruži se letovanju na Debelem rtiču

17. 5. 2019 avtor: UMMI, Zavod za izobraževanje Koper

Zavod za izobraževanje Koper UMMI vabi vse zainteresirane za mladinsko delo v Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič v juliju in avgustu 2019.

Zavod za izobraževanje Koper UMMI združuje različne strokovnjake in ustvarjalce s področja umetnosti in naravoslovja. Ministrstvo za šolstvo in šport je zavodu podelil status organizacije za mlade, ki deluje v javnem interesu v mladinskem sektorju. Vključeni so v Evropsko točko za nadarjene preko Centra za raziskovanje in spodbujanje nadarjenosti- CRSN in mlade uvajajo v ustvarjalno in raziskovalno področje s ciljem, da svoje znanje tudi usmerijo v samostojne aktivnosti in sicer s ciljem “da v družbi znanj znanje ne bo mrtvo”. Pri tem stremijo k pridobivanju socialnih in državljanskih kompetenc z medgeneracijsko in strokovno povezavo. Ob tem je nujna povezava z okoljem in integracija z različnimi strokami.

V času dela imajo mladi mentorji v MZL prenočišče in prehrano brezplačno. Ko mladi mentorji ne izvajajo svojih delavnic, so prosti.

Kako lahko sodelujete?

Svojo delavnico strnite v kratko vsebino in jo skupaj s prijavnico pošljite koordinatorjem na MZL Debeli rtič na naslov marija_ksenija@t-2.net.

Vse prijavljene bodo v juniju 2019 povabili na posvet v MZL na Debeli rtič, kjer se bodo podrobneje pogovorili o vsebini delavnice, načinu dela, plačila in terminu izvajanja delavnice.

V lanskem letu so v projektu Martinček ponudili 12 različnih vsebin, med počitnicami v juliju in avgustu se je zvrstilo 12 mentorjev v 152 delavnicah, ki so pritegnile tudi 52 vzgojiteljev Mladinskega zdravilišča in letovišča. V te delavnice se je vključilo približno 1300 otrok. 

Več o projektu Martinček in prijavnico dobite tukaj.