Digitalizacija

Prijave na hackathon #EUvsVirus odprte samo še danes

23. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Popolnoma nov, drugačen, kreativen in inovativen izziv z izjemnim številom udeležencev in popolnoma novimi dimenzijami je pred nami! Gre za prvi panevropski hackathon #EUvsVirus, ki bo potekal od petka 24. aprila, do nedelje, 26. aprila 2020. S svojimi idejami bo več kot 12.000 tekmovalcev iz celotne Evrope hekalo posledice pandemije Covid-19. Slovenija je trenutno na drugem mestu po številu prijav.

Tehnološki park Ljubljana je, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema, izvedbeni partner za Slovenijo. “Slovenska organizacijska ekipa je še posebej ponosna in vesela, da se je pri iskanju rešitev za Covid-19 pridružila tudi ekipa globalno priznanega podjetja Cosylab iz naše tehnološke skupnosti. Gre za ekipo vrhunskih strokovnjakov različnih profilov z dragocenimi dolgoletnimi izkušnjami,” so zapisali v izjavi za javnost. 

Panevropski hackathon naslavlja teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19, ter povezuje evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope.

Želite sodelovati? Prijave so odprte samo še danes do polnoči! Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine. K sodelovanju vabijo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo. 

Hackathon naslavlja enega od šestih skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU:

Včeraj je potekal nacionalni webinar za slovenske udeležence hackathona. V uvodu sta udeležence nagovorila Boštjan Koritnik, minister za javno upravo in dr. Jure Gašparič, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Kot je ob tem povedal minister Koritnik, je bil sam že večkrat v vlogi udeleženca in ocenjevalca na hackathonih. Prav zato se še posebej veseli rezultatov tokratnega tekmovanja, saj se bo v nedeljo hackathonu pridružil v nekoliko drugačni vlogi, tokrat kot ocenjevalec prispelih idej. Državni sekretar dr. Gašparič pa je ob tem izrazil prepričanje, da so “vrednost, znanost in znanje edini v tem času, ki lahko ponudijo kvalitetne rešitve v boju proti virusu.

Dogodek bo v slovenskem jeziku mogoče spremljati tudi preko Facebooka. Predstavitveni video je na voljo tukaj.

Vir in foto: Tehnološki park Ljubljana