Vključenost

Priložnost za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij

8. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdal sklep o finančni podpori za programa “Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO)” in “Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2018, Univerza v Mariboru (UM)”. Skupna višina sredstev, namenjenih za prvi program je 1800 evrov, za drugi pa 142.480 evrov. Evropski socialni sklad v obeh primerih prispeva 80 odstotkov vrednosti. 

Študent FTPO lahko pridobi od 200 – 220 eur na mesec, pogoja za pridobitev sredstev pa sta:

Namen obeh programov je izboljšati vključevanje slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini ter posledično povečanje mednarodne mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela. Študenti bodo pri tem lahko izboljšali svoje znanje jezika ter spoznali delo v drugačnem okolju. 

Izkušnja v tujini naj bi tudi povečala konkurenčnost študentov na trgu delovne sile, ko ti končajo študij. Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje bo preko prihodnjega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe, so zapisali na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. 

Več informacij dobite na Ministrstvu za izobraževanje, zanost in šport ali omenjenih fakultetah.

Vir: Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko