Izobraževanje / Zdravje

Priložnosti za sodelovanje pri izmenjavi Vse barve mavrice in seminarju Rešimo naš planet

25. 5. 2022 avtor: Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija – Youth Network No Excuse Slovenia
Priložnosti za sodelovanje pri izmenjavi

Z vami delimo edinstveno priložnost za mlade stare od 16 do 21 let. Pri Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija so pripravili projekt VSE BARVE MAVRICE, ki bo potekal od 30. 6.  do 9. 7. 2022 v Sloveniji (v Ljubljani) v obliki izmenjave.

Projekt so pripravili mladi, ki si želijo izboljšati ozaveščenost in znanje na področju spolnosti med mladimipedagoškimi delavci, mladinskimi delavci in drugimi. Zato bodo v projektu razvijali produkte, ki bodo izobraževalne narave za širšo populacijo. Dolgoročno je namen projekta nasloviti tabu temo, zmanjšati duševno stisko in težave posameznikov, ki jih povzročajo občutki zavrnitve na področju spolnosti in zmanjšati nasilje ter družbeno zavračanje takih vprašanj.

Ker si želijo mlade iz različnih delov Slovenije in z različnimi pogledi, imajo tri mesta za posameznike, ki niso člani Brez izgovora.

Fun fact: V preteklosti je mlade vedno zanimala ta tema, saj je veliko časa predstavljala tabu.

V Slovenijo bodo prišli posamezniki iz 5 različnih držav: Poljska, Norveška, Nizozemska, Portugalska, Belgija in Španija. 

V ekipi boste pripravljali vsebino za izmenjavo, na kateri se boste pogovarjali o spolnosti in pogledu mladih na to tematiko. V organizacijski ekipi boste iskali kreativne načine za najboljšo izmenjavo eveeer. Prijavite se tukaj –> PRIJAVA. Čas imate do 28. 5. 2022. Vsi stroški so pokriti.

Prav tako vas Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi k udeležbi na seminarju: REŠIMO NAŠ PLANET, ki bo potekal v Ljubljani med 23. in 28. 7. 2022. Namen seminarja je udeležence opremiti z znanjem in veščinami za učinkovito komunikacijo in spodbujanje kritičnega mišljenja na področju podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja. 

Poleg slovenskih udeležencev bodo na seminarju udeleženci iz Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Litve, Turčije in Srbije.

Prijavite se lahko tukaj –> PRIJAVA. Čas imate do 28. 5. 2022. 

Za več informacij pišite na manca.kozlovic@noexcuse.si.