Vključenost

Projekt “CQ is the new IQ”

4. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto se je udeležilo projekta “CQ is the new IQ“, ki je potekal na Cipru, v mestu Limassol.  

Projekt “CQ is the new IQ” naslavlja tematiko kulturne inteligence. Projekt je vodila organizacija DOREA Educational Institute, udeležili pa so se ga predstavniki osmih držav: Slovenije, Slovaške, Italije, Grčije, Bolgarije, Španije, Estonije in Poljske. 

Osrednji del projektnega srečanja je bila tematika kulturne inteligence. Udeleženci so govorili o samih osnovah kulture in o stereotipih. Ogledali so si tudi model kulturne inteligence in ga po skupinah podrobneje predstavili. Analizirali so same dele modela in se pogovarjali tudi o problematiki izboljšane ozaveščenosti le-tega. 

Udeleženci so pripravili kulturni večer, kjer se je vsaka država udeleženka predstavila s svojimi značilnostmi in s sabo prinesla tudi najbolj značilno hrano. 

Del srečanja je bil namenjen tudi praktični uporabi znanj. Tako so se udeleženci poizkusili v izdelavi videa na temo kulturne inteligence. Sledil je popoldanski obisk mesta Paphos, srečanje pa se je zaključilo z ogledom ustvarjenih videov.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto