Kultura

Projekt KonS išče nove mentorje in mentorice

10. 3. 2020 avtor: Uredništvo

KonS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost, ki pokriva široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je!  

Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – te in številne druge priložnosti se odpirajo pod okriljem projekta konS. Poslanstvo sodelovanja se udejanja v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je poslanstvo projekta spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

Usposabljanja bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova, potekala pa bodo v štirih slovenskih mestih: v Mariboru, Novem mestu, Velenju in Novi Gorici. Te zanima sodelovanje?

KDO?
Umetnice/ki, matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KDAJ in KJE?

Velenje, 23.3.2020, ob 17. uri v v RMC Kunigunda (Trg mladosti 7)  (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje / vabilo)

Maribor, 24. 3. 2020, ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje / vabilo)

Novo mesto, 26. 3. 2020, ob 17. uri v hostlu Situla (Dilančeva ulica 1) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje // vabilo)

Nova Gorica, 27. 3. 2020, ob 17. uri na Akademiji umetnosti UN Nova Gorica (Vipavska cesta 13, Rožna Dolina) (KonS: Usposabljanje za bodoče mentorje)

KAKO?
Za udeležbo na usposabljanju v mariborskem Kulturnem inkubatorju (24. 3. 2020) izpolni prijavnico TUKAJ, podrobnosti za ostala usposabljanja pa najdeš na zgornjih povezavah.

Partnerji konS: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, in Univerza v Novi Gorici – Akademija umetnosti, Mladinski center Velenje, LokalPatriot in Mladinski kulturni center Maribor.
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Vir in foto: MKC Maribor