Prostovoljstvo

Prostovoljska avantura mu je spremenila pogled na svet

13. 6. 2024 avtor: Uredništvo
skupinska slika mladih v parku

Prostovoljec Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto Borislav se je udeležil vmesnega usposabljanja oz. vrednotenja v okviru Evropske solidarnostne enote, ki je potekalo pod okriljem Movita v kompleksu Term Čatež.

Prvo usposabljanje je imel januarja ob prihodu v Slovenijo, prejšnji mesec pa se je odpravil še v Terme Čatež, kjer je bil navdušen nad hotelom in tamkajšnjim osebjem, saj so bili po njegovih besedah vsi zelo prijazni.

»Ob prihodu na usposabljanje sem opazil znane obraze z januarskega srečanja in takoj mi je bilo veliko lažje pri srcu. Kmalu se nam je pridružila še trenerka Barbara, ki smo jo imeli možnost spoznati že na prvem usposabljanju. Že takrat nam je zelo pomagala, zato smo se razveselili, da je tudi tokrat z nami.

Moram omeniti, da sem tudi na tem treningu spoznal veliko novih ljudi in da sem se z večino spoprijateljil, saj ostajamo v stikih tudi po usposabljanju. Hkrati moram pohvaliti Movitove sodelavce, naše trenerje, ki so imeli odličen načrt in nam pripravili enkraten program. Tako so nam že prvi večer organizirali druženje ob reki in ob ognju, kjer so nam ob spremljavi kitare postregli s pico. Naslednji dan nas je čakal sprehod, na katerem smo se ob različnih vprašanjih in temah še pobližje spoznali, izmenjali mnenja in izkušnje.

Borislav v bazenu

V sredo nas je čakala izjemna avantura – pohod do bližnje razgledne točke, na vrhu katere je čudovita cerkvica, razgled na pokrajino pa je dih jemajoč. Med sprehodom smo se šalili in uživali v pogovorih. Po povratku v hotel smo si vzeli čas za počitek, nato pa je zvečer sledilo zabavno druženje, tako da smo imeli priložnost, da se spoznamo še bolje. Med druženjem smo drug drugemu razkrivali svoje talente, imeli smo celo nekaj akrobacij.

V četrtek je bilo lepo vreme, zato so naše dejavnosti potekale na prostem. Med drugim smo imeli ustvarjalno delavnico, na kateri smo izdelovali glinene skulpture, igrali smo odbojko in imeli predstavitev različnih priložnosti, ki bi jih lahko izkoristili v Sloveniji. Popoldne smo uživali v bazenih, zvečer pa nas je čakala še poslovilna zabava, saj je bil to naš zadnji dan v Termah Čatež, ki mi bodo ostale v spominu kot nepozabna in neprecenljiva izkušnja. Res znajo poskrbeti za svoje goste – hrana je bila odlična, da o fitnesu, savnah in bazenu niti ne govorim, ker si želim nazaj takoj, ko le pomislim na to.

Priznati moram, da smo se prostovoljci med seboj v tem kratkem času resnično povezali in da smo se imeli krasno. Osebno sem zelo vesel, da sem spoznal nove ljudi, ki ne prihajajo le iz balkanskih držav, temveč širše Evrope. Vesel sem, da sem del DRPD-jevega projekta, ki mi je omogočil to nepozabno doživetje. Prav tako bi se rad zahvalil Movitu za to čudovito izkušnjo in za priložnost biti del tega usposabljanja ter seveda moji gostiteljici, DRPDNM, ki mi že več mesecev omogoča prostovoljsko avanturo, ki mi je spremenila življenje in pogled na svet. Dodati moram še to, da vsi tisti, ki se še odločate, če bi postali prostovoljci (v Sloveniji ali kje drugje), poskusite, saj si ne želite zamuditi tovrstnih izjemnih priložnosti.

Še enkrat hvala za vse, DRPDNM in Movit!«

mladi v parku