Prostovoljstvo

Prostovoljske izkušnje mlade LGBTIQ+ osebe

29. 12. 2020 avtor: Uredništvo

O svojih prostovoljskih izkušnjah je s perspektive mlade LGBTIQ+ osebe spregovoril-a prostovoljka_ec Didi, ki trenutno pri Društvu Parada ponosa končuje prostovoljski projekt znotraj Evropske solidarnostne enote.

»S prostovoljenjem sem pričel_a pred šestimi leti. Po naravi sem vedno rad_a pomagal_a prijateljicam_em in znankam_cem. Moja pomoč se je slučajno znašla tudi v LGBT+ skupnosti. Kar hitro so me prosile_i za podpis prostovoljske pogodbe in tam se je začela moja prostovoljska izkušnja, ki še vedno traja. 

S prostovoljenjem sem pridobil_a izkušnje in možnost rasti ob neformalnem izobraževanju. Biti prostovoljka_ec v LGBT+ organizacijah ima velik pomen v mojem življenju, prav tako pa imamo kot prostovoljke_ci neizmerno močan vpliv na vidnost skupnosti v javnosti. Odkar sem začel_a prostovoljiti, sem pridobil_a mnogo novih znanj in izkušenj, ki so mi vedno prišle_i prav – tudi pri iskanju službe. V današnjem svetu je najbolj pomembno biti karseda razgledan_a in imeti čim več praktičnih izkušenj. Skozi prostovoljenje sem se naučil_a, kako voditi delavnice na temo osebne rasti, kako organizirati raznorazne dogodke ter promovirati dogodke in organizacije … Poleg vsega tega pa sem tudi osebnostno zrasla_el, predvsem sem postal_a bolj strpna_en do drugačnosti, bolj se zavedam svojih privilegijev. Kot prostovoljka_ec imaš veliko priložnosti za potovanje in s tem spoznavanje novih kultur in razvijanje prijateljstev z mladimi s celega sveta. Čisto vsakemu, ki to bere, priporočam katerokoli obliko in vrsto prostovoljstva. Nič nimaš za izgubiti in mnogo imaš za pridobiti.

S prostovoljenjem sem pričel_a pred šestimi leti. Po naravi sem vedno rad_a pomagal_a prijateljicam_em in znankam_cem. Moja pomoč se je slučajno znašla tudi v LGBT+ skupnosti. Kar hitro so me prosile_i za podpis prostovoljske pogodbe in tam se je začela moja prostovoljska izkušnja, ki še vedno traja. 

S prostovoljenjem sem pridobil_a izkušnje in možnost rasti ob neformalnem izobraževanju. Biti prostovoljka_ec v LGBT+ organizacijah ima velik pomen v mojem življenju, prav tako pa imamo kot prostovoljke_ci neizmerno močan vpliv na vidnost skupnosti v javnosti. Odkar sem začel_a prostovoljiti, sem pridobil_a mnogo novih znanj in izkušenj, ki so mi vedno prišle_i prav – tudi pri iskanju službe. V današnjem svetu je najbolj pomembno biti karseda razgledan_a in imeti čim več praktičnih izkušenj. Skozi prostovoljenje sem se naučil_a, kako voditi delavnice na temo osebne rasti, kako organizirati raznorazne dogodke ter promovirati dogodke in organizacije … Poleg vsega tega pa sem tudi osebnostno zrasla_el, predvsem sem postal_a bolj strpna_en do drugačnosti, bolj se zavedam svojih privilegijev. Kot prostovoljka_ec imaš veliko priložnosti za potovanje in s tem spoznavanje novih kultur in razvijanje prijateljstev z mladimi s celega sveta. Čisto vsakemu, ki to bere, priporočam katerokoli obliko in vrsto prostovoljstva. Nič nimaš za izgubiti in mnogo imaš za pridobiti.«

Vir: Društvo Parada ponosa