Angažiraj se / Prostovoljstvo

»Prostovoljstvo je kul« ali nagrade za naj prostovoljca

13. 3. 2019 avtor: Mladinski svet Ajdovščina

Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju z Občino Ajdovščina, že vrsto let razpisuje natečaj Naj prostovoljec/prostovoljka in Naj prostovoljski projekt Občine Ajdovščina. Letos je podelitev potekala tako, da so vse prijavljene oziroma predstavnike prijavljenih organizaciji povabili na skupno večerjo in ustvarili pristen in prijateljski stik med udeleženci in organizatorji.

Ena izmed najmlajših prostovoljk Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina Mailica Grujić si je s svojo požrtvovalnostjo, nesebičnostjo in velikim čutom za pomoč ljudem v stiski zasluženo prisvojila naziv Naj prostovoljka občine Ajdovščine 2017/2018.

Vzporedno z izborom naj prostovoljca v občini Ajdovščina je potekal tudi izbor za naj prostovoljski projekt. Naziv so dodelili Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina za projekt Junaki za en dan. Projekt je bil zasnovan tako, da so si dijaki izbrali in izvedli prostovoljsko nalogo z ciljem ozaveščanja in osrečevanja ljudi v lokalnem okolju. 

Mladi ajdovci so skozi celo leto prikazali, da le niso tako neodzivni kot jih družba označuje. Potrebujejo le vzpodbudo, priložnost, proste roke in tako nas bodo vedno presenetili s svojimi akcijami.

S sloganom natečaja »Prostovoljstvo je kul« so organizatorji natečaja želeli sporočiti da vsaka prostovoljna dejavnost, naj bo majhna ali velika, vodi do lepšega dne.

Več.