Vključenost

Prostovoljstvo krepi in tke vezi

4. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Popotniško združenje Slovenije že vrsto let tvorno sodeluje v mednarodnem prostovoljskem programu HI Connect. Prav s pomočjo promocije programa, kjer ima velik pomen tudi spletni portal mlad.si, je že vrsta prostovoljk in prostovoljcev in Slovenije nabirala nove izkušnje, kompetence, znanja in prijateljstva v mladinskih hostlih po vsem svetu. Za promocijo prostovoljstva pa najbolj skrbijo kar prostovoljci sami, saj svoje izkušnje z veseljem delijo z vsemi, ki bi želeli doživeti podobno izkušnjo.

Za razliko od mladinskih izmenjav in programa Evropska solidarnostna enota, gre v primeru HI Connect za program, ki ga Popotniško združenje izvaja znotraj Hostelling International in ni vezan na razpisne roke ampak na razpoložljivost in pripravljenost sodelujočih hostlov in prostovoljk ter prostovoljcev. To pomeni precejšno mero prilagodljivosti, s čimer mladim zagotavljajo kar se da vrhunsko izkušnjo.

Ena takšnih, ki se je odločila za prostovoljenje preko Popotniškega združenja Slovenije na Portugalskem je Petra Kolarič, ki je svoje izkušnje strnila v prispevku “Moja izkušnja prostovoljskega dela na Portugalskem“, ki ga lahko v celoti preberete v Spletnem časopisu Globetrotter.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije