Vključenost

Rastimo skupaj: obisk na občinah Lukovica in Slovenska Bistrica

2. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Predstavniki Mladinskega sveta Slovenije so se v okviru projektov Europe goes local in Rastimo skupaj, udeležili sestanka s predstavniki občine Lukovica in občine Slovenska Bistrica.

Na Občini Lukovica so se z županjo Olgo Vrankar in občinsko uslužbenko, pristojno za področje mladine, sestali in razpravljali o digitalnem komuniciranju občine z mladimi in razvoju mladinskih politik. Na sestanku so se dogovorili za podporo pri ustanovitvi komisije za mladino ter za oblikovanje komunikacijske strategije in lokalnih mladinskih politik, ko bo vzpostavljena komisija za mladino. Pogovarjali so se tudi o načinih in dobrih praksah za spodbujanje participacije mladih v občini. V občini Lukovica, v sodelovanju z Nefiksom, pripravljajo tudi novo strategijo za mladino.

Na Občini Slovenska Bistrica so se pogovarjali o digitalnem komuniciranju z mladimi in organih za soodločanje mladih v procesih odločanja. Pregledali so dobre prakse vzpostavitve in upravljanja podstrani za mladino ter komunikacijske kanale na družbenih omrežjih. Beseda je tekla tudi o oblikovanju ukrepov, ki nastanejo iz pobud mladih, komisiji za mladino ter odloku za mladino, ki bi uredil vključevanje mladih.

Vir: Mladinski svet Slovenije