Šport / Zdravje

Razgibalnica s Katjo Strašek

22. 5. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Razgibalnica s Katjo

V petek, 10. 5., smo v Aktivatorju gostili študentko fizioterapije Katjo Strašek. Katja poleg študija že opravlja delo v fizioterapiji in stoji za Instagram profilom Kin_active_, na katerem skupaj s še eno študentko kineziologije delita svoje znanje in ljudem pomagata do boljšega počutja.

Katja je mladim najprej na kratko predstavila svoje delo in osnove zdravega počutja. Pri vsakem je preverila in popravila držo telesa. Skupaj so iskali razloge za pojav težav, ki jih povzroča slaba drža in možne rešitve za izboljšave.

Katja se je z mladimi pogovarjala tudi o njihovih dnevih, koliko časa presedijo in preživijo pred ekrani (majhnimi in velikimi). Pri iskanju podatkov o času, ki ga porabijo pred telefonom, so bili celo sami presenečeni do kakšnih številk so prišli v preteklih dneh.

Ker je dogodek potekal na svetovni dan gibanja, so tudi mladi naredili nekaj zase. Katja jim je predstavila trening in vsako vajo, ki so jo kasneje izvajali in poskrbela, da so vaje vsi izvajali pravilno. Kljub temu, da je bilo v skupini kar nekaj športnikov, ki so bili prepričani, da bodo zadevo opravili z levo roko, so se po opravljenem treningu vsi strinjali, da bi lahko bili v boljši kondiciji in da bi se morali večkrat gibati. Že med izvajanjem vaj so dobro čutili vsako mišico v telesu (in še nekaj naslednjih dni).

Zadovoljni, da so naredili nekaj zase, so dan zaključili v dobri družbi in Katji pokazali svoje znanje pri karaokah.

Več fotografij je na voljo na spletni strani Mladinskega centra Šentjur.