Mladinsko delo / Zabava in prosti čas

Razigrano in kreativno slovo poletju

7. 9. 2023 avtor: Mladinski center Dravinjske doline
poletje v Mladinskem centru Dravinjske doline

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v avgustu ponovno pripravil kvaliteten glasbeni program v sklopu dogajanja Poletje na terasi. Na terasi MC Patriota sta tokrat nastopila glasbenika in prijatelja Lara Oset in Leon Firšt, ki sodelujeta že več let, glasbo pa ustvarjata pod umetniškim imenom »LaraO«. Letos sta izšli njuni prvi avtorski skladbi z naslovoma »Time« in »No rules«, napovedala pa sta tudi, da lahko v kratkem pričakujemo nov album, ki bo združeval različne glasbene žanre. Občinstvo sta z vokalom in klaviaturo popeljala v svet R&B-ja, popa in soula.

Razigrano in kreativno slovo poletju
Koncert v MC Patriot

Naslednji vikend je na terasi MC Patriota nastopila kranjsko-tržiška glasbena skupina Smetnaki, ki se ukvarja z ustvarjanjem žanrsko raznolike glasbe. Skupino sestavljajo Gal Grobovšek (saksofon, vokal), Žan Škrjanec (pozavna), Anže Balantič (trobenta), Anže Podobnik (bobni), Amadei Šaršanski (bas kitara) in Rok Valjavec (električna kitara). Fantje so poskrbeli, da ni manjkalo živahnih ska, punk in funk ritmov ter humorja.

Razigrano in kreativno slovo poletju
MC Patriot

Poleg omenjenih dogodkov je MCDD tudi letos pripravil pester program aktivnosti za otroke v sklopu programa Poletna šola kreativnosti. Ta je letos potekala v dveh enotedenskih terminih. Otroci so se na poučen, kreativen in zabaven način spoznavali z različnimi vrstami mačk, Vikingi, vesoljem, trajnostnimi praksami, načini soočanja s čustvi, glasbo 20. stoletja in mnogimi drugimi temami. Med drugim so ustvarjali mačje okvirje za slike, se preizkusili v izdelavi meme-ov, stripov, se udeležili lova na zaklad, posejali različne rastline, si ogledali animirani film, obiskali Center Noordung v Vitanju in se s pomočjo certificirane učiteljice joge, Vesne Marguč, še sami preizkusili v jogi. Predstavniki_ce Kooperative Konjice so otrokom predstavili_e virtualno resničnost in virtualna očala, oba termina pa so zaključili_e s kopanjem na bazenu.

Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD) je na bazenu Slovenske Konjice organiziral dogodek »Back 2 pool party«. Obiskovalke in obiskovalci so se lahko pomerili v vodnih igrah in v odbojki, za energično vzdušje pa sta skrbela DJ-a Soundmasters. Zvečer so dijaki_nje v sodelovanju z MCDD pripravili_e tematski večer »Nočno kopanje v Patriotu«, v katerem prav tako ni manjkalo vodnih iger in plesne glasbe. Od poletja so se poslovili_e s kombinacijo športa, glasbe in zabave in tako pripravili_e čudovito popoldne in kasneje še večer pod zvezdami.

Vir fotografij: Mladinski center Dravinjske doline