Aktivno državljanstvo / Izobraževanje

Raziskovanje prihodnosti izobraževanja

10. 1. 2024 avtor: Zavod Nefiks
mladi

Razprava o izobraževanju je še vedno odprta in obsežna. Da bi govorili o tem, vas Europäische Jugendbildungs-und Jugendbegegnungsstätte Weimar vabi, da se udeležite dveh dogodkov na to temo.

Prvi bo (ne)konferenca z naslovom Kritično delo z mladimi?, ki bo potekala od 12. do 17. maja 2024 v Weimarju (Nemčija). Ta priložnost je namenjena obravnavi vprašanj demokratičnega izobraževanja v civilni družbi, izzivov mladinskega dela zaradi sovražnosti in naraščajoče polarizacije, izražanja mnenja s strani ranljivih in nevključenih skupin ter s tem ponovnega ocenjevanja pedagoških konceptov neformalnega izobraževanja.

Ta dogodek se ukvarja z ustavljanjem na konceptualni ravni, razmišljanjem, kritičnim ponovnim premislekom obstoječih pristopov in novim soočanjem z naslednjimi temami:

Na ta dogodek se lahko prijavite tukaj do 19. 2. 2024. Za več informacij kliknite tukaj.

Drugi dogodek bo SKAB’ing modul o stališčih in vedenjih, ki bo razdeljen na 2 dejavnosti:

Ta modul je vabilo, da se vključite v proces raziskovanja samega sebe in samostojnega učenja, da pridobite niansirano razumevanje teh kompleksnosti, kar nam omogoča učinkovito navigacijo v odnosu znotraj konteksta kompetenčnih modelov ETS v naših izobraževalnih vlogah.

Soočeni bomo z naslednjimi temami:

Na ta dogodek se lahko prijavite tukaj do 19. 2.2024. Za več informacij kliknite tukaj.

logotip