Mladinsko delo / Šport

Razpis seminarja Mladinski voditelj 2023

27. 2. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije

Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije ponovno organizira seminar Mladinski voditelji, ki je namenjen mladim, ki radi hodijo v gore in jih zanima delo z mlajšimi člani mladinskih odsekov planinskih društev.

Udeleženci v enem tednu spoznajo vrstnike s katerimi delijo podobne interese, predano pa jim je tudi znanje s področja planinske dejavnosti, za kar poskrbijo izkušeni planinski vodniki in inštruktorji. Po koncu seminarja udeleženci postanejo pripravniki, ki nato v matičnem mladinskem odseku v roku enega leta izvedejo projekt s področja dela z mladimi in napišejo seminarsko nalogo.

Mladinski voditelji z opravljenimi obveznostmi (seminarska naloga, pozitivno opravljena izpitna tura ter pozitvno ocenjenimi testi) lahko na planinskem izletu po lahkih označenih in neoznačenih poteh opravlja vlogo pomočnika. Prav tako se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva. Vse posameznike s pridobljenim nazivom se vpiše tudi v neformalni indeks Nefiks sistem.

Kdaj in kje: od 7. do 15. julija 2023 v Planinskem učnem središču Bavšica.

Za koga: za mlade nad 15 let oz. z zaključeno osnovno šolo.

Za več informacij o seminarji Mladinski voditelji lahko obiščete našo spletno stran.