Aktivno državljanstvo / Okolje in trajnost

Razpis za članstvo v svetu mladih EUSALP

25. 2. 2022 avtor: Uredništvo

Ste stari med 18 in 29 let in želite sooblikovati prihodnost alpske regije? Potem se prijavite na razpis za članstvo v svet mladih Strategije EU za alpsko regijo (EUSALP ) in že danes prispevajte k oblikovanju in razvoju alpske regije skupaj z Avstrijo, Francijo, Nemčijo, Italijo, Lihtenštajnom in Švico.

Predstavniki Sveta mladih sodelujejo v okviru štirih tematskih skupin vezanih na gospodarski razvojmobilnost in povezljivost regijeokoljska in energetska vprašanja ter izpolnjevanje specifičnih nalog, ki zajemajo tudi razmislek o skupnih projektih.

Želiš, da postane alpska regija svetovno znana znanstvena destinacija? Imaš ideje na področju digitalizacije za boljšo povezljivost alpskega prostora? Ali pa želiš pomagati pri oblikovanju trajnostnega transporta v Alpah? Morda pa lahko pomagaš promovirati inovativna delovna mesta? Je tvoj cilj prispevati k ohranjanju naravne in kulturne dediščine v Alpah?

Vse to in še več je namen oblikovanja skupnih politik v EUSALP.

Več informacij o sami strategiji lahko najdeš na spletni strani https://www.alpine-region.eu/.

Če pa te zanima sodelovanje v Svetu mladih EUSALP se prijavi na razpis objavljen na spletni strani https://eusalp-youth.eu/.

Tam najdeš tudi vse odgovore na tvoja vprašanja. Če si resen kandidat, potem pohiti, saj je razpis odprt od 17. februarja 2022 do 26. maja 2022.

Vir: MZZ