Vključenost

Rokavčki pomagali v domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice

10. 3. 2021 avtor: Mladinski center Jesenice

Na pomladni dan, vikend pred dnevom žena so v jeseniškem domu upokojencev dr. Franceta Bergelja iz ustvarjalnih rok pletilk krožka ročnih del Društva upokojencev Javornik – Koroška Bela in Mladinskega centra Jesenice prejeli 55 tako imenovanih »Rokavčkov pomagalčkov«, barvitih ročnih gamaš, ki bodo zdaj grele roke stanovalcev, ki se soočajo z demenco.

Pisani volneni izdelki so nastajali vse od lanskega novembra do letošnjega februarja, ob druženjih na daljavo, ki so si jih ustvarjalke organizirale kar prek telefona. Rokavčkom so med drugim prišile tudi raznorazne dodatke, da bi nove lastnike, ob dotikanju le -teh, tudi pomirili.

Delo »Rokavčkov pomagalčkov« spada pod lokalni projekt vseživljenjskega, kot tudi medgeneracijskega učenja. Z upokojenkami so se namreč povezali tudi mladi iz Mladinskega centra Jesenice. Pod sloganom »starost, modrost, mladost« so poskrbeli za tehnično in medijsko pomoč, izdelke »Rokavčkov pomagalčkov« so tudi fotografirali. Tako se kmalu obeta fotografska razstava izdelkov – za spomin na takšno srčno delo, kot tudi navdih povezovanja celotne lokalne skupnosti, vseh generacij in znanja v skupna dejanja, ki nekomu lahko polepšajo trenutek, pa tudi če že slabšega spomina. Vsak trenutek je vreden. Še bolj pa tisti, ki ga podarimo drug drugemu.

Vir: Mladinski center Jesenice