Zdravje

S psihologinjami iz Konjic razbijali mite o duševnem zdravju

19. 3. 2021 avtor: Uredništvo

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) je začel online cikel psiholoških delavnic in interaktivnih predavanj. Snovalke, mlade (bodoče) psihologinje iz Konjic, so ga poimenovale Psihonavt, saj menijo, da je znotraj psihologije veliko pomembnih tematik, o katerih je treba spregovoriti z mladimi in se skupaj z njimi kot astronavti oz. psihonavti podati na raziskovanje vesolja psihologije.

Tema prvega predavanja je bila »Miti in resnice o duševnem zdravju«. Na njem sta psihologinji Zala Brečko in Urška Drofenik govorili o pogostih zmotnih prepričanjih glede duševnega zdravja. Preko informiranja in ozaveščanja sta prispevali k večji pismenosti o duševnem zdravju, kot tudi k zmanjšanju stigme in normalizaciji duševnih težav.

Organizatorji pravijo, da bo na njihovi spletni strani kmalu brezplačno na ogled tudi posnetek predavanja. Pobudnica Psihonavta, podpredsednica KŠDD Klara Pavlič, je z izvedbo prvega od treh dogodkov zadovoljna, si pa želi na naslednjih dveh v marcu in aprilu več udeležencev, saj pripravljajo kakovostna izobraževanja, za katera bi bilo škoda, da ne dosežejo širšega kroga mladih v lokalni skupnosti.

Vir: Klub študentov Dravinjske doline