Okolje in trajnost

S ŠKISom do čiste Slovenije

16. 9. 2020 avtor: Uredništvo

S Škisom do čiste Slovenije je projekt, ki ga sestavljajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, izvajajo pa jih lokalni študentski klubi. S projektom želi Zveza ŠKIS spodbuditi k varovanju okolja in vzdrževanju čistejših površin v lokalnih okoljih, s tem pa prispevati k čistejšemu okolju na nacionalni ravni.

Skrb za okolje in boj proti globalnemu segrevanju je v zadnjem času čedalje bolj pereč problem. Vse več mladih pa se tega zaveda, kar je zelo spodbudno in pomembno za prihodnost vseh nas. Seveda bi težko dosegli očitne spremembe iz danes na jutri, a vendar lahko vsak posameznik stori korak naprej k varovanju okolja. Uporaba plastike se povečuje, s tem pa na žalost tudi eksponentno narašča odpadna plastika. Nemalokrat se zgodi, da ta konča kar v naravi.

Zveza ŠKIS projekt S Škisom do čiste Slovenije izvaja prvič, saj so mnenja, da je potrebno družbo ozaveščati o življenju v čistem okolju. S projektom želijo spodbuditi študentske klube in posameznike, da začnejo s spremembami za boljši jutri v svojem lokalnem okolju, saj se tako začne vsaka velika sprememba.

S pomočjo lokalnih študentskih klubov bodo organizirali čistilne akcije po Sloveniji, odvijale pa se bodo 19. in 20. septembra, saj je ravno 19. september svetovni dan čistilnih akcij, nekatere pa bodo izvedene tudi kasneje.

Pri čistilnih akcijah bodo sodelovali študentski klubi iz vse Slovenije.

V okviru projekta pa na profilu Zveze ŠKIS poteka tudi nagradna igra v sodelovanju s trgovino brez plastične embalaže Rifuzl, ki je poskrbela za nagrade, ki stremijo k zmanjšani uporabi embalaže za enkratno uporab za manjše onesnaževanje okolja.

Več.

Vir in foto: Zveza ŠKIS