Kultura / Zabava in prosti čas

Sem’ška mladina uspešno izvedla Mladostno razigran prižig lučk

8. 12. 2023 avtor: Kulturni center Semič
z lučkami okrašen Semič

Sem’ška mladina je v petek, 1. decembra, ob 17. uri, izpeljala še eno odlično druženje mladih in mladih družin na trgu sv. Štefana v Semiču.

Že v mesecu marcu je Občina Semič povabila vse zainteresirane mlade od 15. do 29. leta, da podajo predloge za izvedbo družbeno koristnih projektov v občini Semič z nazivom »Mladi za Semič«. Za izvedbo projektov so imeli mladi v skladu s Strategijo za mlade Občine Semič 2021–2025 letos na voljo 3.000 evrov.

Mladostno razigran prižig lučk
Foto: Uroš Novina

Mladi so se odločili, da organizirajo dogodek Mladostno razigran prižig lučk v Semiču, k soorganizaciji je pristopil tudi Kulturni center Semič.

Mladostno razigran prižig lučk
Foto: Uroš Novina

Mladi so se odlično angažirali pri izbiri nastopajočih, saj so izbrali Majo Jovanović iz Moje pravljice za popestritev dogodka mladim družinam. Za voljo medgeneracijskega povezovanja so na oder povabili otroke iz vrtca Sonček Semič.

Mladostno razigran prižig lučk
Foto: Uroš Novina

Za nastopajoče glasbenike so si izbrali band Inšpektorji, saj so želeli dati priložnost mladim nastopajočim in se tudi povezati s kočevskim območjem. Izbiro glasbene skupine so pohvalili tudi domači mladi in mlade družine.

Mladostno razigran prižig lučk
Foto: Uroš Novina

Za obilo smeha so povabili standup komika Admirja Baltića, ki se je kljub starostno različni publiki na odru odlično znašel.

Mladostno razigran prižig lučk
Foto: Uroš Novina

Na dogodku so mladi omogočili 9. razredu Osnovne šole Semič, da organizirajo dobrodelni bazar.

“Bazar smo organizirali z željo, da bi domačim ljudem ponudili naše voščilnice in piškote, v zameno za dobrodelni prispevek. Na naši šoli 9. razredi tradicionalno obiščejo Dunaj in tam veliko izvemo o zgodovini in arhitekturi mesta. Letos zbiramo sredstva, da ga lahko obišče tudi naša generacija.”

Ema Krašna, učenka 9. razreda OŠ Semič

“Sem’ška mladina je s pomočjo Kulturnega centra Semič odlično speljala še en dogodek. Lepo je delati z ljudmi, ki delajo z veseljem in za svojo lokalno skupnost. Vesela sem, da se naši mladi vedno znova dokazujejo družbi in se zavedajo, da si prihodnost krojimo sami.”

Lidija Kočevar, mladinska delavka KC Semič