Kultura

ŠILA – Šolska impro liga

21. 4. 2022 avtor: Društvo IMPRO
ŠILA – Šolska impro liga

Razburljiv mesec praznovanja je za šilarji in šilarkami. 11. marca so otvorili turnejo s predstavo v Ljubljani, se nato odpravili v MC Slovenj Gradec, naslednji teden so se z vlakom odpeljali v Mestno knjižnico Kranj, dan kasneje so se ustavili v Celjskem mladinskem centru, med tednom obiskali Gimnazijo Nova Gorica, se v petek odpravili na morje v MC Koper, dan kasneje v čudovit MC Idrija, v naslednjem tednu je sledila pot v eMCe plac v Velenju, nato pa še postanek v MC Zagorje. 

Šilarji in šilarke so v vsakem kraju uprizorili neponovljivo improvizirano predstavo in prav vsi mladinski centri so jih sprejeli odprtih rok in nasmejanih ust, za kar so jim neizmerno hvaležni in upajo, da se še kdaj srečajo. 

Praznovanja pa še ni konec. V petek 8. 4. sledi še zadnja postojanka pred velikim zaključkom in sicer jih od 19:00 dalje najdete v MC Kotlovnica Kamnik. Poleg predstave bo na oder stopila tudi glasbena skupina Before time, ki bo v svoj redni repertoar vrinila tudi kakšno improvizirano poslastico. 

V soboto pa jih pot pelje nazaj v Ljubljano, v njihov dom v dvorani Dijaškega doma Tabor, kjer bo na ogled interaktivna razstava s pregledom ŠILA zgodovine. Razstava bo obiskovalce vodila čez več različnih interaktivnih točk, kjer se bodo lahko poskusili v različnih vlogah  – od pomerjanja sodniških halj, do simulacije ogrevanja pred tekmo. Na vsaki interaktivni točki vas bo pričakal šilar oziroma šilarka in vas popeljala čez njeno doživetje. Poleg interaktivnih točk pa bodo na ogled tudi fotografije in spomini vseh 25. sezon ŠILE, ŠILA plakati in še in še. 

Razstava bo odprta od 15:00 do 19:00, ob 17:30 pa si bodo obiskovalci lahko ogledali še predstavo bivših mentorjev in mentoric, ki bodo pokazali, kako se po njihovo stvarem streže. Seveda pa ni praznovanja brez torte in tudi to nas čaka v soboto. 

Vstop je brezplačen, priložnost pa idealna za obujanje spominov, smejanje do solz, druženje s starimi znanci in znankami, testiranje svojih impro veščin …

Če ste (bili) šilarji in šilarke, če ste zvesti gledalci, če ste bili na naši predstavi le enkrat, če sploh še niste bili – prav vsi vabljeni, da z njimi obeležite ta polokrogli jubilej.

ŠILA – Šolska impro liga je program improvizacijskega gledališča, namenjen srednješolcem in srednješolkam, ki že od leta 1997 spodbuja kulturno rekreacijo mladih. Vsako letosodeluje od 20 do 30 dijaških skupin iz srednjih šol in mladinskih centrov iz vse Slovenije.
V ŠILI letno sodeluje okoli 300 dijakov in dijakinj, ki uprizarjajo lastne predstave po
principu mladi za mlade.

Več aktualnih informacij lahko najdete na FacebookuInstagramu ali na spletni strani.