Zaposlovanje

Sindikalni teden odprtih vrat: 15. – 19. 5. 2023

11. 5. 2023 avtor: Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih – Mladi Plus
sindikalni teden odprtih vrat

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije za en teden odpira svoja vrata za vse delavke in delavce, akciji pa se pridružujemo tudi na Sindikatu Mladi plus! Teden odprtih vrat je namenjen predvsem vsem tistim, ki še niste člani oz. članice sindikata, ki o tem razmišljate, ki imate morda kakšne pomisleke glede članstva v sindikatu, ali pa vas le zanimajo sindikalne teme. Našim članom in članicam smo seveda na voljo vsak dan, v tednu odprtih vrat pa se želimo predstaviti in približati še vsem ostalim.

NUDIMO BREZPLAČNO PRAVNO SVETOVANJE! 
12:00 – 14:00 (PON, TOR, ČET, PET)
16:00 – 18:00 (SRE)

Vsak dan bomo na voljo za brezplačne pravne nasvete vsem mladim, ki imate pravna vprašanja, a ne veste, na koga se obrniti. 

Ti delodajalec ni izplačal honorarja, ali pa je z njim zamujal? Nisi dobila plačanega uvajanja na delu? Nimaš možnosti koristiti odmora za malico, čeprav delaš osem ur na dan? Si bil_a žrtev diskriminacije na razgovoru za delo ali pa med delom? Ti delodajalec že več let veriži pogodbe za določen čas? Je od tebe zahteval, da poveš, ali načrtuješ družino? Vse to (in žal še mnogo več) so najpogostejše kršitve, s katerimi se srečujemo mladi na trgu dela. Sindikat Mladi plus pa smo tukaj za vas, da skupaj naredimo vse, da vaš položaj razrešimo. Pridi do nas in pomagali ti bomo.

Pravno svetovanje vam bomo nudili v ponedeljek, torek, četrtek in petek med 12:00 in 14:00, v sredo pa od 16:00 do 18:00. Svetovanje bomo izvajali v naši pisarni v Domu sindikatov (Dalmatinova ulica 4, Ljubljana), v petem nadstropju. Prosimo za predhodno najavo po mailu (info@mladiplus.si), kjer na kratko opišite svojo težavo, da se lahko čim bolje pripravimo na svetovanje. 

Predstavitev sindikata Mladi plus

Četrtek, 18. 5., ob 16:00

Naš sindikat je precej poseben sindikat in smo nekaj unikatnega ne samo v Sloveniji, ampak tudi na globalni ravni. Spoznaj naše delovanje in se nam pridruži kot aktivist_ka.  če te zanima sodelovanje z našim sindikatom, ali pa nas želite le pobliže spoznati, pridite v četrtek, 18. 5., na predstavitev Sindikata Mladi plus, kjer se bomo predstavili, povedali, kaj počnemo, predstavili načine za vključevanje v naše aktivnosti in se seveda tudi podružili. Dobimo se v četrtek 18.5. ob 16:00 v 6. nadstropju Doma sindikatov (Dalmatinova ulica 4, Ljubljana). 

Vrata odpiramo tudi za nove aktiviste oz. aktivistke. Pridružite se nam, več izveste tu: https://www.mladiplus.si/2023/05/05/iscemo-nove-sile-nove-soborke-in-soborce-pridruzi-se-sindikatu-mladi-plus/ 

Pridi, spoznaj nas in se prepričaj, zakaj je sindikalizem danes vedno bolj pomemben in zakaj je dobro biti član_ica sindikata!