Prostovoljstvo

Skavti so ponesli plamen Luči miru iz Betlehema na Kredarico

29. 12. 2023 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
skavti

V soboto, 23. decembra 2023, v zgodnjih jutranjih urah se je skupina skavtov odpravila na pot z namenom, da na Kredarico prinese plamen Luči miru iz Betlehema. Pot skozi zasnežena pobočja ni bila lahka, vendar so jo pogumno premagali in plamen uspešno prinesli na Kredarico.

Premostimo in razsvetlimo, geslo letošnje poslanice akcije Luči miru iz Betlehema, nas vabi, da gradimo mostove, tako fizične kot medosebne. Vsak korak, na poti, k izgradnji tega mostu od nas zahteva več kot le fizično pripravljenost. Zahteva odločnost, pogum in vztrajnost. Tako kot pri vzponu na Kredarico je pri grajenju odnosov pomembno, da se znamo prilagoditi razmeram, da zaupamo vase in v svoj korak ter da krepimo svojo notranjo moč, ki nam pomaga premagati vse ovire.

Skavti iz ZSKSS, odrasli skavti iz ZBOKSS-a ter skavti iz slovenske zamejske skavtske organizacije SZSO, so plamen Luči miru iz Betlehema prinesli iz avstrijskega Linza, kjer je potekal svetovni sprejem LMB, v soboto, 9. decembra 2023. Naslednji dan, v nedeljo, so potekali območni oz. ognjiščni sprejemi na devetih točkah po Sloveniji.

Od torka, 12. decembra do torka, 19. decembra, so skavti ponesli plamen LMB v številne urade, ministrstva, veleposlaništva, občine, vojašnice, domove za starejše, šole, vrtce in druge organizacije. Vsi skavtski stegi (lokalne enote) v Sloveniji so vse do božiča plamen širile med ljudi v svojem kraju s ciljem, da vsakemu prinese upanje, toplino in notranje obogati božične praznike.

Več o letošnji akciji LMB na povezavi.