Okolje in trajnost

Skozi objektiv razišči trajnostni vidik hrane in si prisluži nagrado!

18. 7. 2023 avtor: Uredništvo
fotografski natečaj RRA Podravje Food Wave

Food Wave in Regionalna razvojna agencija za Podravje vabita mlade k ustvarjalnosti v fotografskem projektu, ki ponuja izredno zanimivo tematiko ter pestre nagrade.

Lokalna pridelava hrane in trajnostna potrošnja sta postali ključna fokusa prizadevanj za zmanjšanje klimatskih sprememb. Zavedamo se, da dolge oskrbne verige ne predstavljajo le tveganja pri dobavnih rokih, temveč imajo tudi izjemno negativen vpliv na naš planet.

Transport hrane porablja ogromne količine energije in povzroča škodljive izpuste v ozračje, ki pa bi se jim z večjo samooskrbo lahko izognili. Poleg tega dolge transportne poti povečujejo tudi možnost vnosa škodljivcev v naš prostor.

Sodeluj tudi ti

Evropski projekt Food Wave, v partnerstvu z Regionalno razvojno agencijo za Podravje – Maribor, združuje mlade med 18. in 35. letom ter jih spodbuja k razmisleku o trajnostni pridelavi, potrošnji in njihovem odnosu do hrane.

V sklopu projekta organizirajo fotografski natečaj, ki mlade spodbuja k ustvarjanju in razmišljanju o odgovornem ravnanju s hrano, od pridelave do potrošnje. Skozi objektiv kamere želijo mladim omogočiti vpogled v prihodnost ter hkrati ozaveščati njihove vrstnike na način, ki jim je najbližji.

Vse mlade med 18. in 35. letom vabijo, da izpolnijo prijavnico in do 10. septembra 2023 oddajo svojo fotografijo ali fotografije, ki prikazujejo njihova prizadevanja na temo odgovornega ravnanja s hrano. Ker se zavedamo, da gre za široko tematsko področje, smo še toliko bolj navdušeni nad kreativnim pristopom in sporočili, ki jih bodo fotografije izražale.

Kako do nagrade?

Vse oddane fotografije bo ocenila strokovna komisija, ki bo izbrala najboljših 15-20 del. Izbrane fotografije bodo razstavljene v nakupovalnem središču Europark, kjer bo potekalo tekmovanje z glasovanjem preko QR kode.

Najboljših 10 fotografij bo nagrajenih:

  1. mesto – Fotografski natečaj: 3-urno individualno izobraževanje in bon za kosilo (5-hodni certificiran jedilnik iz lokalnih sestavin za 2 osebi z lokalnim aperitivom ob pozdravu)
  2. mesto – Bon za kosilo (3-hodno kosilo iz lokalnih sestavin za dve osebi z vinsko spremljavo)
  3. mesto – Bon za kosilo (3-hodno kosilo iz lokalnih sestavin za dve osebi z lokalnim aperitivom ob pozdravu)
  4. mesto – Food Wave paket
  5. mesto – Food Wave paket
  6. mesto – Food Wave paket
  7. mesto – Food Wave paket
  8. mesto – Food Wave paket
  9. mesto – Food Wave paket
  10. mesto – Food Wave paket

Vir: RRA Podravje