Kultura

Slovenska revija o sodobni umetnosti svetovnega formata

6. 4. 2022 avtor: Uredništvo

Nova revija ETC., ki želi prispevati k vidnosti mladih vizualnih umetnikov in umetnic v domačem in mednarodnem prostoru, ter se tako kosati s tovrstnimi tujimi publikacijami, je nov projekt Zavoda za kulturno dejavnost ETC., ki ga sestavljajo predstavniki Galerije Fotografija, Ravnikar Gallery space, Center urbane kulture Kina Šiška in založba Look Back and Laugh.

V prvi številki revije, ki bo izhajala enkrat letno, je predstavljenih 19 umetnic in umetnikov (10 slovenskih in 9 tujih), osredotoča pa se na tematiko lokalnega – kaj lokalno okolje definira, v kakšnem smislu vse ga lahko presegamo in ali je lokalno nekaj, o čemer je v globaliziranem svetu sploh še smiselno govoriti.

Zasnovana je tako, da prek povezovanja umetnikov, piscev, kuratorjev in založnikov, ki delujejo na področju sodobne umetnosti, obravnava tematike in problematike, ki zadevajo vse. Z revijo bodo poskusili vzpostaviti mrežo mladih umov iz raznolikih ozadji, posledično bo vzpostavljen dialog, ki bo tematike obravnaval iz različnih zornih kotov.

Vir: uredništvo mlad.si