Zabava in prosti čas

Slovo poletju v Dravinjski dolini

27. 9. 2022 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Zadnji poletni mesec so v Dravinjski dolini napolnili z dogajanjem za vse željne druženja, zabave in dobre glasbe.

V začetku meseca je Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD), v soorganizaciji s Klubom dijakov Dravinjske doline (KDDD), organiziral večer na temo antične Grčije. Ambient MC Patriota so pretvorili v stari Olimp, obiskovalce in obiskovalke pa so spodbujali k temu, da se tudi oni oblečejo temi primerno. Najbolj prepričljiva in izvirna preobrazba si je seveda prislužila tudi sladko nagrado. V goste so povabili lokalno družbo mladih DJ-jev »Agregat«, ki so tekom večera poskrbeli za plesno glasbo.

V MC Patriotu pa so poskrbeli tudi za živo glasbo, saj je že naslednji vikend na teraso stopila posavsko – primorska zasedba Lilith Cage. Navezo podobno mislečih glasbenikov tvorijo kitarist Vili Domijan, bobnar in producent Matjaž Pegam, basist Tomi Tršar in pevka Lili Žigo. Zasedba se je občinstvu predstavila z nedavno izdanim albumom »Shadows«, v njihovih skladbah pa je bilo slišati vpliv panka in new wave-a osemdesetih let. Z dinamično in svojevrstno glasbo so na terasi pričarali atmosfero »zasanjane poetike s temnimi podtoni grešnosti«.

Teden kasneje je isto teraso napolnila celjska zasedba Babooni. Petčlanska zasedba, ki jo sestavljajo Aleksander Breznikar, Jernej Lah, Lovro Leskovar, Miha Gradišnik in Jon Klemen, prisega na glasbeno eksperimentiranje, kvaliteto, dovršenost in sentiment. Občinstvu so se predstavili s svojim albumom »Kjer se svet konča«, ter jih popeljali v svet spevne glasbe. Tako je po terasi odmeval zvok rocka, funka in indie glasbe s pridihom psihadelike.

Za slovo poletnim počitnicam in pozdrav novemu šolskemu letu pa je poskrbel KDDD. Zadnjo soboto v avgustu so za mlade, željne nočnega dogajanja in druženja z vrstniki v MC Patriotu organizirali zadnjo poletno »Back to School« zabavo, ter se tako poslovili od brezskrbnih poletnih dni. Za glasbo in nepozaben večer je poskrbel DJ Mattias, mladi pa so se na plesišču družili še pozno v noč.