Zaposlovanje

Socialni marketing kot orodje za uspeh

3. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Skupina Kolegic iz Zavoda Nefiks je v Celjskem mladinskem centru organizirala dogodek – delavnico na temo družbenih omrežij. Projekt Kolegice je namenjen mladim ženskam – iskalkam prve zaposlitve in študentkam višjih letnikov, ki že razmišljajo o svoji karierni poti. Namen projekta je omogočiti udeleženkam mentorsko sodelovanje z uspešno žensko s poklicnega področja, na katerem bi tudi mlada iskalka zaposlitve rada delovala.

V klubu Kolegic si udeleženke začrtajo svoje karierne cilje ter se jih ob podpori Kolegic tudi “lotijo”. Eno izmed udeleženk kluba si je za svoj cilj zastavila spletno prodajo ročno izdelanih unikatnih izdelkov, ki jih šiva sama. Pri tem bi uporabila družbena omrežja tako za promocijski kot prodajni kanal.

Najbolj primerno se jim je zdelo, da povabijo medse strokovnjakinjo iz tovrstnega področja. Gospa Biserka Kišič,predavateljica in podjetnica,  je bila pripravljena izpeljati predavanje za večje število ljudi. Kolegice so ta večer razširile na javni dogodek, pri tem pa so se preizkusile tudi v organizaciji in promociji – dogovorile so se za prostor, pogostitev, promocijo na družbenih omrežjih in v “resničnem svetu”, uporabile svojo socialno mrežo za razširitev novice o dogodku.

Na dogodku so se pogovarjali o možnostih in pasteh, ki jih ponujajo družbena omrežja na področju spletnega oglaševanja, pri tem pa so prejeli precej koristnih nasvetov, nekaj od teh je:

Več o dogodku preberite tukaj.

Vir: Zavod Nefiks
Foto: MCC