Finance

Sodeluj na mednarodnem usposabljanju o finančni pismenosti

24. 1. 2022 avtor: MKC Maribor

MKC Maribor med 28. februarjem in 4. marcem v Poljskem mestu Wisla soorganizira mednarodno usposabljanje mladih med 18. in 24. letom za preizkušanje spletne platforme in testne različice e-tečaja ter didaktičnih gradiv za pridobivanje novih znanj in kompetenc na področju finančne pismenosti.

Rokovanje z denarjem je del vsakdana vsakega posameznika. Vendar pa denar ali odgovorno ravnanje s financami ne rasteta na drevesu. Če te zanima, kako bolje upravljati svoje osebne finance, doseči želeno finančno stabilnosti, izkoristiti ključne prednosti dolgoročnih naložb ter razumeti principe varčevanja, posojil in konceptov finančne pismenosti, beri naprej!

Mednarodno usposabljanje mladih je namenjeno pridobivanju novih znanj in kompetenc na področju finančne pismenosti, organizatorjem pa bo ponudilo priložnost preizkušanja razvite spletne platforme ter testne različice e-tečaja za mlade. Udeleženci bodo ob koncu usposabljanja prejeli potrdilo o udeležbi in Youthpass certifikate.

Usposabljanje bo potekalo 5 dni s spremljevalnim programom in družabnimi aktivnostmi. Koordinatorska organizacija MKC Maribor bo v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom za implementacijo trajnostnega razvoja Maribor zagotovila večinsko kritje stroškov, nastalih s potovanjem in nastanitvijo v času usposabljanja mladih udeležencev iz Slovenije, poskrbela za odgovorno spremljevalno osebo.

Kandidati, ki se želijo udeležiti izobraževanja, morajo ustrezati naslednjim pogojem: 

• na dan objave poziva je prijavitelj star med 18-24 let,

• tekoče govori oziroma se sporazumeva v angleškem jeziku,

• se zanima za področje finančne pismenosti.

Zainteresiran kandidat naj na elektronski naslov lina.valant.sicanovic@mkc.si posreduje motivacijsko pismo dolžine vsaj pol A4 strani in svoj življenjepis. 

Kandidati bodo ob koncu usposabljanja prejeli potrdilo o udeležbi in Youthpass certifikate.

Rok za oddajo prijav je 7. februar 2022

Poziv za prijavo si lahko preneseš na tej povezavi.

O USPOSABLJANJU

Pričakovani rezultati usposabljanja so:

O PROJEKTU

Finančna pismenost za hitrejšo finančno neodvisnost je projekt, FinLit je projekt, ki spodbuja angažiranje, povezovanje in opolnomočenje mladih. Ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim znanje in kompetence zagotavljajo tudi socialno in finančno varnost.

Več informacij najdeš tukaj.