Angažiraj se

Sodeluj v projektu Escape room: Pobeg iz inštitucije

10. 5. 2023 avtor: Uredništvo
banner z vabilom za sodelovanje

Zavod Odtiz te vabi, da se pridružiš unikatnemu projektu z naslovom Pobeg iz inštitucije – ESCAPE ROOM.

Ideja projekta je nastala kot odgovor na stereotipe in predsodke vezane na življenje hendikepiranih in poteka v sodelovanju treh organizacij, Zavoda ODTIZ, Društva YHD in Zavoda TiPovej!.

Hendikepirani posamezniki se v vsakdanjem življenju še vedno srečujejo z različnimi predsodki in oblikami diskriminacije. Da bi naslovili omenjeno tematiko in zanjo poiskali tudi konkretne rešitve so oblikovali mladinski projekt z naslovom Escape room – Pobeg iz inštitucije, pri katerem bodo mladi prek nastavkov filozofije Neodvisnega življenja izdelali sobo pobega. Ob tem se bodo soočili in naslovili tudi glavna izziva prihodnosti – inkluzijo in neodvisno življenje.

Cilj projekta je povezati mlade z in brez hendikepa, da skozi kreativni proces oblikujejo t. i. Escape room. Vsebino in teme bodo mladi raziskovali ob mentorski podpori Zavoda ODTIZ in obeh partnerskih organizacij. Teme, ki se jih boste dotikali bodo odvisne od interesa skupine, nabor teh pa so določili izmed mnogih področij filozofije neodvisnega življenja, zaposlitev, izobraževanje, neformalno izobraževanje, osebna asistenca, prosti čas in druge.

Prijaviš še lahko na naslednji povezavi.

Se sprašuješ zakaj?

Več o projektu lahko najdeš tukaj.

Projekt bo potekal v sodelovanju z društvom YHD – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa, TiPovej in Zavod ODTIZ / ODTIZ Institute in je financiran s strani Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zavod ODTIZ