Digitalizacija

Spletna stran “Pomagaj sosedu” – iniciativa mladih tabornikov

31. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Na voljo je nov portal pomagajsosedu.com, ki ga je ustvarilia skupina mladih prostovoljcev iz taborniških vrst. Projekt so zasnovali povsem samoiniciativno, skozi solidarnost in željo po pomoči sočloveku. Odločili so se, da vzpostavijo komunikacijski kanal, preko katerega bi lahko posameznike povezali z že obstoječimi in delujočimi iniciativami oziroma organizacijami. 

Težavo razpršenosti po vseh možnih kanalih rešuje njihova nova spletna stran Pomagaj sosedu, ki združuje ljudi, ki imajo minuto časa preveč, s tistimi, ki ga imajo minuto premalo. Ne želijo napeljevati na kakršnokoli fizično obliko pomoči osebam, ki niso člani iste družine. Natančneje, ne napeljujejo na kakršnokoli kršenje ukrepov Vlade RS.

Predstaviti želijo vse oblike pomoči, ki že obstajajo, poiskati področja, kjer bi jo še lahko organizirali, ter aktivirati vse, ki niso del enot Civilne zaščite, Rdečega križa ali drugih organizacij, a bi vseeno radi priskočili na pomoč drugim. Projekt svojih članov podpira Zveza tabornikov Slovenije.

Kako pomagajo sosedom?

Taborniki vabijo, da obiščete spletno stran in njihove ostale spletne kanale ter prispevate svoj kamenček v mozaiku.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije
Foto: pomagajsosedu.com