Znanost

Spletni Festival znanosti 2020

26. 10. 2020 avtor: Center eksperimentov Maribor

Festival znanosti pod okriljem Centra eksperimentov Maribor poteka že drugo leto zapored, tokrat zaradi aktualnih razmer v virtualni obliki. Festival so otvorili 15. Oktobra in bo za vse obiskovalce odprt do konca meseca oktobra.

Obiskovalci na Festivalu znanosti lahko spoznajo raziskovalno delonapredne tehnologije, ki  oblikujejo naš vsak dan, nove poklicne možnosti na področju naravoslovja, kjer se vključujejo inženirski poklici in kaj nudijo nekatere srednje šole ter fakultete. Številni filmi in bogat slikovni material na vseh strojnicah obiskovalcem prikažejo najbolj atraktivne dosežke in ponudijo dodatne informacije. Veliko mladih obiskovalcev lahko vidi nove možnosti in dobi dodatno inspiracijo za svoje nadaljnje šolanje v naravoslovni smeri.

Festival znanosti 2020 je bil sprva predviden kot enodnevni dogodek, a so se zaradi velikega zanimanja odločili, da prvotno enodnevni Festival znanosti podaljšajo do konca meseca oktobra. Tako imate do konca meseca oktobra še čas, da obiščete virtualne stojnice in si ogledate zanimive vsebine, ki so jih pripravila podjetja, fakultete, srednje in osnovne šole ter društva.

Več na informacij lahko preberete na njihovi spletni strani in na socialnem omrežju facebook.

Vir: Center eksperimentov Maribor