Aktivno državljanstvo

Spletno predavanje »Moč aktivizma mladih«

28. 9. 2020 avtor: Društvo Amnesty International Slovenije

Mladinska skupina Amnesty International Slovenije na ljubljanski Gimnaziji Vič pripravlja 8. oktobra 2020 med 18. in 19.30 spletno predavanje direktorja Centra za akademske inovacije ter predavatelja Globalizacije in globalnega mladinskega dela na univerzi De Montfort v Združenem kraljestvu, dr. Momodouja Sallaha, z naslovom Moč aktivizma mladih.

Predavanje bo potekalo na daljavo, preko spleta.

Prijave zbirajo do 7. oktobra 2020, tukaj.

O dr. Momodouju Sallahu

Poleg že omenjenega je Momodou Sallah ustanovni direktor organizacije Global Hands, ki na področju socialnega podjetništva in filantropije deluje v Gambiji in Združenem kraljestvu ter se osredotoča na krepitev kapacitet za družbeno dobro.

Akademija za visoko izobraževanje v Združenem kraljestvu mu je podelila nagrado National Teaching Fellowship, kjer gre za slavljenje in prepoznavanje posameznikov/-ic, ki prispevajo k izjemnim rezultatom študentov in učiteljskega poklica v visokem izobraževanju. Novembra 2015 pa so ga pri Times Higher (World University Rankings) imenovali za »najbolj inovativnega učitelja« v Združenem kraljestvu.

Ima več kot 20 let izkušenj z delom z mladimi na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni; med drugim je bil tudi mladinski direktor gambijskega združenja Rdečega križa in višji mladinski delavec v občinskem svetu mesta Leicester v Združenem kraljestvu. Dr. Sallah je izdal več knjig, tako na področju poezije kot dela z mladimi temnopoltimi, mladimi muslimani ter o globalizaciji oz. globalnem mladinskem delu. V raziskovanju ga zanimajo raznolikost, participatorne metodologije, globalizacija, zlasti z vidika mladih, ter javno angažiranje.

Več.

Vir in foto: Amnesty International Slovenije