Zabava in prosti čas

Sprostitev mladih v Mladinskem centru Prlekije

4. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Za sprostitev mladih je bilo v Mladinskem centru Prlekije (MCP) vedno poskrbljeno. Sprostitvenih srečanj z vadbo joge se udeležuje vedno več mladih, ki zaradi hitrega tempa življenja že nujno potrebujejo neke “ventile”. Izvajajo delavnice joge  in jim s tem pomagajo, da se poglobijo v svojo notranjost ter vedno najdejo podporo, ko jo potrebujejo.

Z jogo se mladi naučijo, kako strpno prenašati spore in ovire. Med somišljeniki so vedno našli ustrezno podporo, ljubezen in sočutje, ki jih je podpirala v razvoju lastnega jaza. S pomočjo joge se naučijo spoštovati svoje telo in ga tudi poslušati. Z določenimi jogijskimi položaji si lahko pomagate, če ste v življenju nesrečni ali vas je strah. Pogum vam bo okrepil na primer položaj leva, položaj bojevnika je za ravnotežje, za nožne mišice položaj polmeseca.

“Tudi mladi si morajo v današnjem napornem času vzeti čas zase. Edino tako lahko najdejo pot do sebe in notranjega miru. Jogijske spretnosti lahko uporabite tudi drugje v življenju. Uporabite jogijsko tehniko sproščanja med izpitom ali stresno situacijo. Pri druženju uporabijo potrpežljivost, ki jo joga krepi. To lahko dosežejo z aktivnim vključevanjem v dejavnosti, ki jim nudimo v MCP-ju saj je namen delovanja centra tudi skrb za sprostitev mladih,” so mnenja v Mladinskem centru Prlekije. Mladim še sporočajo: “Vzemite si čas zase, prekinite tempo stresnega življenja in ujemite svoj naraven ritem.” Sami pravijo, da se tega načela v Mladinskem centru Prlekije vedno držijo in skrbijo za sprostitev mladih.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije