Vključenost

Srečanje protovoljcev ESE

6. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Pretekli teden je Javni zavod Sotočje Medvode v mladinskem centru Klub Jedro Medvode organiziral Srečanje prostovoljcev ESE. Gre za evropske prostovoljce, ki se trenutno znotraj različnih slovenskih organizacij udeležujejo projektov Evropske Solidarnostne Enote (ESE). ESE je namenjen mladim od 18. do vključno 30. leta in jim omogoča neformalno izobraževanje znotraj mednarodnega prostovoljskega projekta.

Srečanja se je udeležilo 50 evropskih prostovoljcev iz 15 različnih držav, ki se v sklopu projektov ESE izobražujejo v 17 slovenskih organizacijah. Mlade prostovoljce, ki so se udeležili srečanja gostijo organizacije:

Javni zavod Sotočje MedvodeCirius – Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje, Društvo za kulturo inkluzijeBLOK Familija – Mladinski dnevni center, Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Luksuz ProdukcijaMladinski center Litija, Mladinski center Krško, Mladinski center Zagorje ob SaviSocialna akademijaVDC Tončke HočevarZavod ARS VivaZavod BobZavod Nefiks, Zavod O ter Zavod Voluntariat.

Na dogodku so prostovoljci predstavili svoje ESE projekte in lokalno mladino informirali o svojih izkušnjah. S sodelovanjem na ESE projektu namreč prostovoljci spoznavajo druge kulture in so vključeni v proces globalnega učenja, kar pa nedvomno vpliva na njihovo zmanjševanje predsodkov ter na osebnostno rast. Z delovnimi izkušnjami, ki jih prostovoljci pridobijo v takšnem projektu, si zvišujejo svoje zaposlitvene možnosti, kar je tudi eden od glavnih ciljev programa.

Vir in foto: Javni zavod Sotočje Medvode