Organizacije za mlade

Središče mladih v Idriji

18. 1. 2021 avtor: Mladinski center Idrija

“Kot največja mladinska organizacija v občini Idrija nudimo prostor za spodbujanje idej. Izvajamo in podpiramo dejavnosti, s katerimi stremimo k izboljšanju položaja mladih in omogočamo razvoj potencialov v lokalnem okolju,” se glasi poslanstvo Mladinskega centra Idrija, ki predvideva, da je mladim treba dati prostor: tako prostor v fizičnem smislu kot prostor pri odločanju ter prostor za razvijanje in uresničitev idej.

Koraki v pravo smer

Prvič so mladi svoj prostor v delu današnje stavbe dobili leta 2012, štiri leta po javno artikulirani potrebi po avtonomnih mladinskih prostorih, od takrat pa so v Zvezi društev Mladinski center Idrija ter treh največjih mladinskih društvih (Društvo za mladinski razvoj Idrija 2020, Društvo tabornikov Rod srebrnih krtov Idrija in Klub idrijskih študentov) poskrbeli, da hiša živi ter da v njej izvajajo ter stalno razvijajo program za lokalne in tuje mlade ter omogočajo različnim organizacijam tudi uporabo teh prostorov. Leta 2018 se je zgodila še ena prelomna točka, v kateri je Mladinski center Idrija prevzel v uporabo dodatne prostore v objektu, vključno s Hostlom Idrija.

Kako pa naprej?

članku so razmišljali in strnili konkretne vsebinske in arhitekturne vizije za objekt, v katerem delujejo; v njem bi svoje mesto (še naprej) lahko našla:

O prihodnosti stavbe v lasti Občine Idrija, ki organizacijam v njihovi zvezi društev ter tudi nekaterim drugim predstavlja dom že več kot pet let, so razmišljali ter svoje predloge zbrali  v  reviji TBI.

Vir: Mladinski center Idrija
Foto: Jošt Rovtar