Zabava in prosti čas

Ste polni idej? Sodelujte na razpisu avanture brez cenzure

25. 4. 2022 avtor: Turistična zveza Slovenije
Sodelujte na razpisu avanture brez cenzure

Odprt je razpis za najboljšo idejo oziroma produkt iz turizma ob/na vodi za mlade od 16. do 29. leta starosti. 

Na razpis lahko prijavite ideje o dejavnostih in aktivnostih povezanih s preživljanjem prostega časa
ob/na vodi, ki bi omogočile sproščen, aktiven in trajnostno naravnan poletni oddih. Sodelujete lahko
posamezniki ali skupine, ki jo sestavljajo največ trije mladi v predvideni starostni skupini. Vabljeni mladi oz. skupine znotraj šol/fakultet, turističnih društev, zavodov, mladinskih organizacij in drugih organizacij, da Turistični zvezi Slovenije predstavite svoje edinstvene produkte, s katerimi nameravate mlade goste ob/na vodo privabiti v letošnjem letu.

Z razpisom želi Turistična zveza Slovenije pridobiti nove produkte, ki jih bo odlikovala lokalnost, avtentičnost, edinstvenost, trajnostna naravnanost in kakovost in bodo pisani na kožo generaciji od 15 do 29 leta starosti.

V počitniškem času se mladi odločajo predvsem za oddih ob vodi, zato ob morju ter jezerih in rekah vsako leto potekajo številni otroški in mladinski tabori, glasbeni festivali, organizirane pa so tudi druge družabne in kulturne prireditve. Za lažjo predstavo so navedli nekaj primerov dobrih praks kot so denimo Castle Kolpa music festival, Soča Outdoor Festival, Noč na jezeru na Mostu na Soči …

Ob tem vas seznanjajo, da je Turistična zveza Slovenije med podpisniki Zaveze za izločanje plastike za enkratno uporabo iz slovenskega turizma, zato pričakujejo, da bodo projekti zajeli tudi ta vidik.

Definicije pojmov:

Razpis poteka od 12. aprila do 23. maja 2022.

Več informacij na spletni strani Turistične zveze