Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Stičišče mladih in delodajalcev v lokalnem okolju

15. 5. 2019 avtor: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš

20. in 21. maja bodo v Mengšu gostili 2. mednarodni sestanek, na katerem bo govora o pripravi petdnevnega mednarodnega dogodka v Mengšu, ki se ga bo udeležilo 17 mladih med 19. in 30. letom iz Bolgarije, Portugalske, Italije in Slovenije ter štirje mladinski delavci.

Določene delavnice in dogodki bodo odprti za vse zainteresirane, mlade, odločevalce in organizacije, ki delujejo na področju zaposlovanja. Javna predstavitev projekta bo 21. maja ob 15:30 v Mladinskem centru Mengeš, predstavila ga bo Caroline Dickinson, predstavnica Cesie iz Italije.

Cilj projekta je ustvariti uporabniku prijazen in učinkovit portal za iskanje zaposlitve v lokalnem okolju, ki bo nudil tudi spletno karierno usposabljanje, zbližanje lokalnih delodajalcev in mladih iskalcev zaposlitve ter brezplačno podporo mladim podjetnikom in ostalim pri iskanju ustreznih delavcev.

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš sodeluje v projektu RAY: Rural Active Youth Job Portal, ki ga skupaj s partnerji iz Bolgarije (Vyara Foundation), Italije (CESIE) in Portugalske (Agrupamento de Escolas de Silves) sofinancira Erasmus+. Izvajal se bo v obdobju 2018-2020.

Za več informacij kliknite sem.