Neformalno izobraževanje / Prostovoljstvo

Strokovna ekskurzija in team building Mladinskega sveta GZS

7. 6. 2024 avtor: Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije
mladinski svet

Ključ do uspešne in učinkovite ekipe je vsekakor tudi medsebojna povezanost. Med 17. in 19. majem se je devet članov Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije družilo v kampu vatrogasne mladeži v Fažani, kjer jih je gostila Hrvatska vatrogasna zajednica.

Njihov team building se je začel v petek zvečer ob dobri večerji, kjer sta se jim pridružila predsednik sveta gasilske mladine Hrvaške Goran Dikšić in vodja kampa vatrogasne mladeži v Fažani Tomislav Horvat. Naredili so kratko analizo dosedanjega sodelovanja ter sklenili, da podobno sodelujejo še v bodoče.

V soboto zjutraj so se odpravili na obisk k poklicnim gasilcem v Puli, kjer so si ogledali njihova vozila in opremo. Nato so se sprehodili skozi središče Pule do arene. Odšli so še do prostovoljnih gasilcev Puli, ki so jim prav tako pokazali svojo opremo in gasilski dom. Po kosilu je sledil izlet na Brione. Tam so med kolesarjenjem občudovali lepote tega otoka, arheološke znamenitosti, obiskali tamkajšnji safari ter si ogledali Titovo razstavo.

Najbolj pogumni so se po večerji ohladili v morju, nato pa je sledil družaben večer, ki ga je pripravila Lea Rajh, predstavnica Podravske regije. Vsi prisotni so se najprej pomerili v kvizu preko spletne aplikacije mentimeter, nato pa še v različnih igrah, ki jih lahko uporabimo pri delu z našo mladino. Seveda pa niso pozabili na članico, ki je v nedeljo praznovala okroglo obletnico, zato so ji pripravili majhno presenečenje ter dan zaključili s pesmijo.

Na poti proti domu so se ustavili še v PGD Babiči, kjer so jih toplo sprejeli in popeljali po svojem novem gasilskem domu. Ekskurzijo so zaključili s čudovitim razgledom na slovensko obalo z Merezig.

Team building je nepogrešljiv del uspešnega vodenja ekipe in doseganje zastavljenih ciljev. V teh treh dneh druženja so se člani dobro povezali, izboljšali komunikacijo, pridobili še boljšo motivacijo za vodenje gasilske mladine.