Izobraževanje / Kultura

Strokovne štipendije za študente

15. 9. 2022 avtor: Uredništvo

CONA, Zavod za procesiranje sodobne umetnosti, razpisuje strokovne štipendije za študente_ke višjih letnikov Akademije za glasbo, Fakultete za arhitekturo, Inštituta in akademije za multimedije, Visoke šole multimedije, Oddelka za muzikologijo Filozofske fakultete, Oddelka za biologijo in Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete za raziskovanje področja akustike.

Štipendijo študenti_ke prejmejo za raziskovanje medvrstnega zvočnega sporazumevanja, inovacije na področju akustične ekologije, bioakustične umetnosti in mehatronike ter teoretskih sestavkov. Kandidat_ka bo poleg samostojnega dela na omenjenih področjih imel_a priložnost sodelovati pri izbranih dogodkih in izobraževanjih zavoda Cone, zlasti na področjih medvrstne umetnosti, bioakustike in raziskovalne zvočne umetnosti.

Od kandidata_ke se pričakuje priprava kratkega, kvalitetnega zvočnega dela v okvirih omenjenih področij, ali kratko raziskovalno teoretsko delo, ki se bo predstavilo javnosti. Mesečna kvota štipendije znaša 190 EUR in se dodeli za čas študijskega leta, z začetkom 1. oktobra 2022.

Vlogo z motivacijskim pismom je potrebno poslati na info@cona.si, do vključno 1. oktobra 2022.

Več informacij o štipendiji najdeš tukaj.

Vir: CONA