Izobraževanje

Študenti iz ZDA v Idriji

29. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Mladinski center je pravo mesto, kjer mladim pomagajo premostiti vrzeli med znanjem, pridobljenim v formalnih oblikah izobraževanja, in znanjem, ki ga potrebujejo za življenje – in ravno na to se osredotoča tudi projekt United Skills Academyki je finančno podprt s strani ambasade ZDA v Sloveniji. Projekt so nadgradili z dvodnevnim obiskom ameriških študentov, ki preko organizacije ASEF opravljajo poletno pripravništvo v Sloveniji.

V Idriji so se nastanili v MC hostlu in spoznavali Idrijo, vojskarsko planoto ter njune kulinarične presežke. Zvečer so na dogodku Te mika USA? predstavili zgodbo mladinskega centra in prisluhnili Matevžu Šlabniku, ki je predstavil delovanje Društva Idrija 2020. Ameriški študenti so s predstavnico ASEFa predstavili delovanje organizacije, svoje zgodbe in opravljanje študijske prakse v Sloveniji. Za konec je Idrijčan Luka Lapajne predstavil še svojo izkušnji v ZDA. Dogodek so sklenili s pogostitvijo in koncertom rock skupine Joe F. Doe. S svojim obiskom jih je počastila tudi predstavnica ameriške ambasade in glede na slišane predstavitve pohvalila naše dosedanje delo in sodelovanje.

Projekt je pripomogel tudi k temu, da ameriški študenti v času svoje prakse ne bodo obiskali le Ljubljane in Bleda, ampak so spoznali tudi Idrijo, s svojimi zgodbami, znamenitostmi in priložnostmi.

Vir in foto: Mladinski center Idrija