Angažiraj se / Zaposlovanje

Te zanima delo v EU?

12. 10. 2018 avtor: Uredništvo

Razmišljaš o zaposlitvi v tujini? Za delo v državah članicah EU, Evropskem gospodarskem prostoru in Švici se lahko z vprašanji obrneš na več kot 850 EURES-ovih svetovalce.

Kaj je EURES?

Eures je mreža sodelovanja, namenjena lajšanju prostega pretoka delavcev med 28 državami EU ter Švico, Islandijo, Lihtenštajnom in Norveško.

Delo v tujini terja tehtne odločitve, zato potrebujete mladi iskalci zaposlitve informacije o mnogih praktičnih, pravnih in administrativnih vprašanjih. Portal za zaposlitveno mobilnost EURES vsebuje informacijska orodja za pomoč in podporo pri odločanju glede selitve v drugo državo.  

V zbirki podatkov o pogojih življenja in dela boste našli podrobne podatke o številnih pomembnih vprašanjih, kot so nastanitev, šola, davki, življenjski stroški, zdravstvo, socialna zakonodaja, primerljivost izobrazbe itd. 

Še eno koristno koristno informacijsko orodje je rubrika z informacijami o trgu delovne sile, ki vsebuje informacije o trenutnih trendih na evropskem trgu delovne sile in je razdeljen po državah, regijah in gospodarskih sektorjih.

Razišči svoje možnosti za zaposlitev v tujini in stopi v stik z EURES-ovimi svetovalci!

Več

Vir: EURES