Digitalizacija

Teden digitalnih veščin 2020 – #ostanidoma in se nauči na spletu

23. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Začenja se teden vseevropske kampanije digitalnih veščin Teden digitalnih veščin 2020 (All Digital Week 2020) pod sloganom “Ostanite doma in se učite online”, ki bo potekal od 23. do 29. marca 2020.

Kaj je kampanja Teden digitalnih veščin?

Teden digitalnih veščin je vsakoletna kampanja za digitalno vključevanje in opolnomočenje, ki poteka v spletnih kompetenčnih centrih, knjižnicah, spletnh skupnostih, šolah in drugih krajih po Evropi. Vsako leto spodbudi 100.000 evropejcev k učenju o orodjih in digitalnih znanjih, hkrati pa lahko spoznavajo, kaj lahko tehnologija naredi zanje. 

Kako se lahko pridružiš?

V tednu med 23. in 29. marcem 2020 te Simbioza Genesis, socialno podjetje, kot nacionalni partner kampanje, ki poteka pod okriljem evropske mreže All Digital vabi, da se kampanji pridružiš, in sicer tako, da se online naučiš vsaj ene nove digitalne veščine. Svoje na novo osvojeno znanje objavi na družabnem omrežju, označi s hastagom #Learn1ThingDigital ter deli.

Seznam možnosti je neskončen. Lahko se naučiš kako opraviti videoklic, retuširati fotografije, kako narediti tabelo v Excelu, se naučiš kakšen dober Word Trik oziroma se naučiš kako razlikovati informacije od dezinformacij na spletu. Morda se odpraviš na prvi obisk virtualnega muzeja, se pridružiš drugim v prepevanju, se udeležš spletnega seminarja itd. 

V Tednu digitalnih veščin bodo na Simbioza Facebook strani objavljali video tutoriale s poučnimi vsebinami ter druge relevantne vsebine in povezave

Vljudno vabljeni, da se aktivno pridružite Tednu digitalnih veščin tudi vi, zatorej “Ostanite doma in se učite online.”

Vir in foto: Simbioza Genesis