Zabava in prosti čas

Tedenski napovednik MKC Maribor 02

27. 3. 2024 avtor: MKC Maribor
mkc maribor

V tokratnem novičniku Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) v ospredje postavljamo serijo brezplačnih izobraževanj, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor, in možnost ustvarjanja s 3D pisali.

Brezplačne delavnice zdravstvene vzgoje

Delavnice bodo potekale vsak četrtek ob 16. uri v Kulturnem inkubatorju in sicer v obdobju med 28. marcem in 9. majem 2024.  Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave.V sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor bomo v Kulturnem inkubatorju izvedli serijo brezplačnih predavanj o zdravstveni vzgoji za otroke in mladostnike. Kakšne so pasti tetoviranja, kako se ličiti in hkrati poskrbeti za kožo, kako se izogniti nezdravim navadam? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo diplomirane medicinske sestre mladim podale odgovore. (več).

Postani mentor kreativnih delavnic s 3D pisali

Delavnica usposabljanja bo potekala v četrtek, 28. marca 2024, ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju in je za udeležence brezplačna. Si želiš ustvariti nekaj tridimenzionalnega in pridobiti veščine ustvarjanja s 3D pisali, potem pa to znanje predajati naprej na delavnicah? Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) vabi na usposabljanje za mentorje delavnic s 3D pisali. Namenjena je mladim, starim med 15 in 29 let. Udeleženci se bodo naučili pravilnega rokovanja s 3D pisali in spoznali neomejene možnosti ustvarjanja, ki jih ta pisala omogočajo (več).

Literarna matineja na Dan evropskih avtorjev

Na Dan evropskih avtorjev, v sreda, 27. marca 2024, bo na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru gostovala avtorica Manica K. Musil. Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru in MKC Maribor – literarni program MKC Črka sta ob Dnevu evropskih avtorjev združila moči in v goste povabila avtorico Manico K. Musil, ki bo v sredo, 27. marca 2024, gostovala na Pedagoški fakulteti UM, v predavalnici 0.100 (celoten program).