Kultura

Tedenski pregled dogodkov in aktivnosti s področja kulture

14. 2. 2022 avtor: Uredništvo

Pestro dogajanje na področju kulture se nadaljuje tudi po kulturnem prazniku, ko je večina slovenskih muzejev odprla svoja vrata, dnevno dogajanje pa je bilo zapolnjeno z raznovrstnimi prireditvami. Zato smo se v uredništvu Mlad.si odločili, da se bomo do konca meseca februarja osredotočili na različne kulturne dogodke in aktivnosti, ter vam jih predstavili – tako boste lahko februar preživeli kar se da kulturno in kreativno.

Festival gorniškega filma

Med 14. in 19. februarjem bo v Ljubljani, Domžalah, Celju in Radovljici potekal Festival gorniškega filma, kjer si bodo ljubitelji gora ogledali 28 filmov ter se udeležili treh predavanj in dveh tematskih pogovorov.

Teden odprtih vrat za študente v MGLC

Mednarodni grafični likovni center, od 15. do 20. februarja, organizira Teden odprtih vrat za študente, v okviru katerega si študenti lahko brezplačno ogledajo vse aktualne razstave v MGLC.

Klub kreativnega pisanja

Revija Nebulae – Novi zvon in Center za poezijo Tomaža Šalamuna organizirata klub kreativnega pisanja za vse, ki pišejo avtorsko poezijo, prozo ali dramatiko in si želijo druženja in kreativne debate. Potekal bo v torek, 15. februarja, ob 18.00. Klub je namenjen sproščenemu druženju ob prebiranju avtorskega leposlovja. Njihova želja je ustvariti krog ljudi, ki bi drug drugemu pomagali s pomočjo nasvetov, spodbude, odprte debate in konstruktivne kritike. Srečanje bo potekalo prek zooma.

Delavnice: Vse, česar ne učijo v času študija

Studio Ljudje v sodelovanju s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, vabi na serijo štirih delavnic Vse, česar ne učijo v času študija. Delavnice so namenjene vsem ustvarjalcem, ki se želijo soočiti s preprekami, izzivi in priložnostmi, s katerimi se pogosto srečajo na svoji karierni poti. Prva delavnica na temo Kako naj se promoviram? bo potekala v sredo, 16. februarja ob 17.00.

Delavnica 1 // Od Blizu: Fotografija kot način videnja sveta

Galerija Jakopič organizira delavnice v ciklu celoletne študijske skupine Od blizu – Razmišljujoče oko: Nujnost vizualne pismenosti v 21. stoletju. Študijska skupina Od blizu uvaja pristope k fotografiranju in širjenju sporočilnosti fotografije, ki bolj kot na tehnični dovršenosti opreme in veščini temeljijo na urjenju očesa in osebnosti fotografa. Prva delavnica bo potekala v petek, 18. februarja, ob 18.00.

Preverite tudi spored predstav v SNG Drami, Mestnem gledališču ljubljanskem, Slovenskem mladinskem gledališču in v SNG Opera in Balet Ljubljana, saj imajo tekom tedna pester spored gledaliških in baletnih predstav.