Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Tri revolucionarne ture za mlade v maju

10. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Tako kot vsa mesta ima tudi Ljubljana več točk, ki so povezane z revolucionarnimi dogodki iz preteklosti. Če bi rad spoznal vsaj nekaj izmed njih, se nam pridruži na “Revolucionarni turi po Ljubljani!”, ki bo potekala vsak dan med 13. in 15. majem od 14. do 16. ure po središču prestolnice. Zbirno mesto bo znano naknadno.

V okviru projekta »Moja revolucija 1968 – refleksije za današnjo mladino« se boste odpravili na poseben ogled revolucionarne Ljubljane. Po poti boste spoznavali posameznike in skupine, ki so delovale v tem prostoru in pustile pomemben pečat. Turo se bodo potrudili, v sodelovanju z ekipo Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana, narediti še bolj zanimivo tudi z uporabo različnih metod. Morda srečate kakšno zanimivo osebo, ki bo iz prve roke povedala, kako začeti svojo revolucijo in kako uresničiti pravične spremembe.

Vsaka tura se bo zaključila s krajšo delavnico, na kateri bodo zbrali stališča, pričakovanja in zahteve mladih. Cilj projekta »Moja revolucija« je namreč zbrati razmišljujoče mlade ter jih na ustvarjalen način spodbuditi k oblikovanju manifesta #myrevolution.

Po prvem delu projekta bo sledil še drugi del. Nekaj udeležencev revolucionarnih tur bodo odpeljali na dve mednarodni srečanji, na katerih bodo skupaj z mladimi s Poljske, Avstrije in Italije ustvarjali evropski mladinski manifest, ki ga bodo novembra predali v Evropskem parlamentu. Prvo srečanje bo od 14. do 16. junija na Dunaju in drugo v drugi polovici septembra v Krakovu na Poljskem.

Udeležba je brezplačna, prijava pa je obvezna. Število mest je omejeno, starostna omejitev je med 15 in 25 let, izjemoma pa sprejmejo tudi starejše udeležence do 30 let.

Utrinke iz lanskega projekta najdeš tukaj.

Vir: Focus, društvo za sonaraven razvoj