Izobraževanje

Triki za obilico motivacije v izpitnem obdobju

19. 1. 2021 avtor: Uredništvo

Izdelajte si načrt učenja

Na študentskem portalu Mestomladih.si so so pripravili nekaj trikov za večjo motivacijo v izpitnem obdobju. Naredite načrt učenja in aktivirajte svoj vizualni spomin – tako boste absorbirali novo znanje, učenje pa bo lažje in hitrejše. Če dodate k vašemu učenju ta preprosti postopek, boste aktivirali vizualni spomin in tako hitreje absorbirali novo znanje.

Čez dan: Vzemite si večkrat po 1 minuto časa in v učnem gradivu poiščite informacije, ki se vam zdijo zanimive. Iščite, dokler ne najdete česa, kar bo pritegnilo vašo pozornost.

Pred spanjem: Pred spanjem preidete v alfa stanje, v katerem pospešeno sprejemate informacije. Bolj zaspani ste, boljše je. Uredite vse potrebno že pred spanjem, da po tem le še ugasnete luč in zaspite.

Naslednje jutro: Ko se zbudite, ste še nekaj časa v alfa stanju. Takoj gradivo v roke, ker zopet velja: bolj zaspani ste, bolje sprejemate informacije. Aktivno spraševanje: V 5 minutah pojdite skozi knjigo in se sprašujte: »Kaj bi se bilo dobro naučiti?« in si sproti na glas odgovarjajte.

Postopek ponavljajte če se le da vsak večer in vsako jutro. Opazili boste, da bo vaše običajno učenje potekalo hitreje in da si boste zapomnili več.

Še nekaj namigov za uporabo vizualnega spomina pri učenju:

Vir: Mesto mladi.si