Šport

Turistična zveza Slovenije med mladimi promovira športni turizem

24. 2. 2023 avtor: Turistična zveza Slovenije

Turistična zveza Slovenije je letošnje programe namenjene mladim posvetila promociji športnega turizma.

Tako osnovnošolci kot srednješolci ustvarjajo na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Prve sadove svojega dela so mladi predstavili na že 33. sejmu Alpe- Adria, mednarodnem sejmu turizma, kampinga in karavaninga, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču med 15. in 18. februarjem 2023.

V dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču je bilo prvi dan zelo živahno, saj so jo napolnili mladi razstavljavci 20. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma. Na njem se je predstavilo 33 srednješolskih ekip iz Slovenije, Srbije, BIH, Hrvaške, Italije in Portugalske. Na stojnicah so predstavili zamisli za nove športne dogodke in druge s športom povezane turistične produkte.

»Res smo navdušeni. Tukaj smo prvič in ostali smo brez besed. Atmosfera v tej dvorani je tisočkrat boljša kot na vrhu, kjer se predstavljajo ‘pravi’ razstavljavci iz Slovenije in drugje. Dobro bi bilo, da bi si prišli ogledati, kako fantastične turistične proizvode predstavljajo mladi razstavljavci in kako fantastično energijo imajo,«

je bila navdušena profesorica Ksenija Škorić iz Ekonomske in turistične šole iz hrvaškega Daruvarja. V Ljubljano je pripeljala ekipo, ki je predstavljala Rimske igre z žogo.

Predstavili so se tudi dijaki programa športni tehnik iz Portugalske, ki so na izmenjavi na Šolskem centru Srečka Kosovela Sežana.

»Na festival smo pripeljali tudi ekipo iz italijanske Gorice, po naši zaslugi so na natečaj dolga leta prihajali Čehi, navdušili smo ekipo iz Zvornika v BIH ter Gornjega Milanovca v Srbiji. Smo zelo mednarodna šola in vsi, ki jim projekt predstavimo, se nad njim navdušijo. Med našimi gosti je definitivno zelo priljubljen,«

je mednarodno razsežnost festivala izpostavila Maja Prešeren iz ŠC Srečka Kosovela Sežana.

Teden dni pred tržnico je potekalo tudi glasovanje za najboljši promocijski spot, posebno priznanje po izbiri »ljudstva« je prejela Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo.