Aktivno državljanstvo / Kultura

U30+ – podpora mladim umetnikom

16. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Aksioma –Zavod  za  sodobne  umetnosti v Ljubljani vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za leto 2020.

U30+, iniciativa za podporo mladim umetnikom, ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte. Od svoje vzpostavitve leta 2013 je iniciativa podprla številne projekte in umetnikom ponudila mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto in video dokumentacijo ter možnost gostovanj. Zavod Aksioma nudi celovito in aktivno podporo pri razvoju projektov in tako vsem izbranim umetnikom zagotavlja edinstveno izkušnjo na profesionalni ravni v svetu sodobne umetniške produkcije.

Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2020 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani.

Prednost imajo inovativni, kritični in družbeno angažirani projekti, ki se navezujejo na Aksiomin program, zato si pred prijavo oglejte aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih.

Rok za oddajo prijav je 31.5.2019 do polnoči, prijavo pošljite v formatu PDF na naslov aksioma.org@gmail.com

Besedilo poziva najdete tu.